Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution

                     

Course Name: Beyond the Sustainable Development Goals

Check course Beyond the Sustainable Development Goals and submit assignments

These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q1. The Sustainable Development Goals (SDGs) are a framework that “recognize that ending poverty and other deprivations must go hand-in-hand with strategies that improve health and education, reduce inequality, and spur economic growth – all while tackling climate change and working to preserve our oceans and forests.”
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2. The 17 SDGs are framed according to the principles and practices of Sustainable development. Which of the following statements accurately summarize the goals of Sustainable development?
a. “Sustainable development has been defined as development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs.”
b. “Sustainable development calls for concerted efforts towards building an inclusive, sustainable and resilient future for people and planet.”
c. “For sustainable development to be achieved, it is crucial to harmonize three core elements: economic growth, social inclusion and environmental protection. These elements are interconnected, and all are crucial for the well-being of individuals and societies.”

d. “Eradicating poverty in all its forms and dimensions is an indispensable requirement for sustainable development. To this end, there must be promotion of sustainable, inclusive and equitable economic growth, creating greater opportunities for all, reducing inequalities, raising basic standards of living, fostering equitable social development and inclusion, and promoting integrated and sustainable management of natural resources and ecosystems.”
e. All of the above

Answer: e. All of the above


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q3. In 2015, the United Nations, an intergovernmental organization, settled on 17 Sustainable Development Goals (SDGs) designed to be a “blueprint to achieve a better and more sustainable future for all”. The 17 SDGs were:

These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution

Answer: (f). negotiated among member states of the United Nations, civil society stakeholders and other groups but are not legally binding AND designed to be implemented and evaluated by each member state of the United Nations.


Q4.Which one of the following answer choices is true?

Answer: (e). The SDGs universally apply to all countries whereas the MDGs apply specifically to developing countries. AND the SDGs aim to address the three dimensions of sustainable development as conceptualized by the UN: economic growth, social inclusion and environmental protection. AND unlike the MDGs, the SDGs explicitly stress the importance of addressing climate change.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q5. There are 169 targets and 232 indicators associated with the 17 Sustainable Development Goals. The goals are ambitious, action-oriented and aspirational while the targets are specific, measurable and attainable. There should be a clear linkage between a goal and its targets. An indicator is used to measure the progress for achieving a specified target.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q6. Sustainable Development Goal 5 (Gender Equality) seeks to “achieve gender equality and empower all women and girls”. Which of the following is NOT a measurable indicator for achieving this goal?

Answer: (g). “Ensure women’s full and effective participation and equal opportunities for leadership at all levels of decision-making in political, economic and public life” AND “Eliminate all forms of violence against all women and girls in the public and private spheres, including trafficking and sexual and other types of exploitation”


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q7. Given current projections, we are on a path towards achieving all 17 SDGs by 2030.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q8. Sustainability and Development
a. is an interdisciplinary field of study and practice.
b. seeks to build bridges between the natural, social and applied sciences.
c. seeks to address the challenges of the world’s most pressing problems like climate change, poverty and inequality, biodiversity loss and ecosystem degradation.
d.is grounded in Sustainability Science.
e. All of the above.

Answer: e. All of the above.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution


Q9. Rather than sustainable serving as a qualifier for development, Sustainability and Development places sustainability on an equal footing with development.
a.True
b.False

Answer: a.True


Q10. When sustainability and development are placed on an equal footing, it forces us to think more sharply about the trade-offs, co-benefits and synergies between them.
a.True
b. False

Answer: a.True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution

All Weeks of Beyond the Sustainable Development Goals: https://progies.in/answers/coursera/beyond-the-sustainable-development-goals

More Coursera Solutions: https://progies.in/answers/coursera


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 1 Solution