Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution

                     

Course Name: Beyond the Sustainable Development Goals

Check course Beyond the Sustainable Development Goals and submit assignments

These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution


Q1. Without urgent action, climate change could push an additional 100 million people into poverty by 2030.
a.True
b.False

Answer: a.True


Q2. Which among the following is NOT an indicator of our warming world?
a.Rising sea levels.
b. Weaker storms.
c. Higher temperatures and more heat waves.
d. Changes in animal migrations and life cycles.
e. More droughts and wildfires.

Answer: b. Weaker storms


Q3. Adaptation and mitigation are two forms of addressing climate change. Adaptation is defined as action that reduces the emissions that cause climate change and mitigation is defined as action that manages the risks of climate change.
a.True
b. False

Answer: b. False


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution


Q4. Without adaptation and mitigation strategies for addressing the effects of climate change, we can expect the exacerbation of a number of extreme events including which among the following?
a. Flooding.
b. Drought.
c. Sea level rise.
d. Flooding AND Sea level rise.
e. Flooding AND drought AND sea level rise.

Answer: e. Flooding AND drought AND sea level rise.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution


Q5. Inaction is a reasonable response to the scientific reports provided by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).
a. True
b. False

Answer: b. False


Q6. Climate vulnerability includes which of the following characteristics?
a. Exposure
b. Sensitivity
c. Adaptive capacity
d. Exposure AND sensitivity
e. Exposure AND sensitivity AND adaptive capacity.

Answer: e. Exposure AND sensitivity AND adaptive capacity.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution


Q7. Developing countries are already being disproportionately affected by climate change.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q8. Effectively increasing the adaptive capacity (AC) of poor households in lower income countries requires an increase in wealth, education and access to health care in addition to access to specific resources to respond to drought (e.g. irrigation, crop insurance), flooding (e.g. shelter, access to clean water, alert systems) and sea level rise (e.g. shelter, access to clean water, social protection).
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution


Q9. Climate Resilient Pathways are decision making procedures that:
a. achieve the Sustainable Development Goals (SDGs).
b. lower greenhouse gas emissions.
c. limit global warming.
d. enable adaptation.
e. lower greenhouse gas emissions AND limit global warming AND enable adaptation.
f. achieves the Sustainable Development Goals (SDGs) AND lower greenhouse gas emissions AND limit global warming AND enable adaptation.

Answer: f. achieves the Sustainable Development Goals (SDGs) AND lower greenhouse gas emissions AND limit global warming AND enable adaptation.



Q10. “Tackling climate change and fostering sustainable development are two mutually reinforcing sides of the same coin; sustainable development cannot be achieved without climate action. Conversely, many of the SDGs are addressing the core drivers of climate change.

a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution

All Weeks of Beyond the Sustainable Development Goals: https://progies.in/answers/coursera/beyond-the-sustainable-development-goals

More Coursera Solutions: https://progies.in/answers/coursera


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 2 Solution