Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution

                     

Course Name: Beyond the Sustainable Development Goals

Check course Beyond the Sustainable Development Goals and submit assignments

These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution


Q1. When comparing the poverty and inequality distribution maps, which of the following statements is true?
a. Poorer countries tend to have higher inequality.
b. Poorer countries tend to have lower inequality.
c. There is no association between levels of poverty and inequality in different countries.

Answer: a. Poorer countries tend to have higher inequality.


Q2. According to the World Bank, “People living below the poverty line don’t have enough money to meet their basic food, clothing and shelter needs”. As of October 2015, the international poverty line increased from $1.25 USD to $1.90 USD per day.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution


Q3. Wellbeing is a composite measure of the material and the subjective aspects of poverty including education, health, assets, income and consumption.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q4. Besides income, which of the following are indicators of poverty?
a. Hunger, malnutrition, unsanitary drinking water.
b. Lack of education or illiteracy.
c. Limited access to health services.
d. social isolation.
e. Exploitation.
f. All of the above.

Answer: f. All of the above.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution


Q5. The Gini index is one of the most commonly used statistical measurements to gauge economic inequality. A Gini index closer to 0 indicates more inequality and a Gini index closer to 1 indicates more equality.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q6. Redistribution or transfer of resources and access to capital are two mechanisms through which we can address the problems of poverty and inequality.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution


Q7. The different types of livelihood capitals that can help households increase their incomes are:
a. Social, cultural, economic
b. Financial, human, natural
c. Physical, social, natural
d. Cultural, bioeconomic, social
e. Social, cultural, economic, bioeconomic
f. Financial, human, natural, physical, social
g. Physical, social, natural, cultural, bioeconomic

Answer: f. Financial, human, natural, physical, social


Q8. An individual’s experience, education, skills, or credentials would fall under which category of capital:
a. Financial
b. Social
c. Human
d. Economic
f. Bioeconomic

Answer: c. Human


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution


Q9. Income generating and cash transfer programs have been well-documented as having significantly positive effects on poverty reduction.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q10. Our social and institutional capacity to eliminate poverty and hunger on a global scale has never been greater.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution

All Weeks of Beyond the Sustainable Development Goals: https://progies.in/answers/coursera/beyond-the-sustainable-development-goals

More Coursera Solutions: https://progies.in/answers/coursera


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 3 Solution