Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution

                     

Course Name: Beyond the Sustainable Development Goals

Check course Beyond the Sustainable Development Goals and submit assignments

These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution


Q1. The Forest Transition Theory Posits:
a.That forest loss decreases initially, then increases with time.
b. That forest loss increases initially, then decreases with time.
c. That forest loss is proportional to time.
d. That forest loss remains uniform over time.
e. That forest loss is dependent upon soil fertility.

Answer: b. That forest loss increases initially, then decreases with time.


Q2. Which one of the following statements is true?
a. Forest cover loss has been most severe in Central America.
b. Forest cover has increased globally.
c. Europe has seen an increase in deforestation.
d. East Asia has seen a rapid increase in deforestation.

Answer: a. Forest cover loss has been most severe in Central America.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution


Q3. Conservation Basic Income (CBI) can be characterized as which of the following?
a. A market based initiative.
b. A non-market based initiative.
c. None of the Above.

Answer: b. A non-market based initiative.


Q4. Direct declines in forest cover include:
a. Logging
b. Clearing land for agriculture.
c. Acid rain
d. Logging AND clearing land for agriculture.
e. Clearing land for agriculture AND acid rain.

Answer: d. Logging AND clearing land for agriculture.


Q5. Anthropogenic activities contribute the most to biodiversity loss.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution


Q6. Narratives which suggest that “rising population growth leading to increased resource scarcities” are examples of:
a. Progressive ideologies.
b. Neo-Malthusian ideologies.
c. Fiscal conservatism.
d. The Truman Doctrine.
e. The Eisenhower Doctrine.

Answer: b. Neo-Malthusian ideologies.


Q7. Forest recovery following deforestation tends to follow even trajectories among different countries.
a. True
b. False

Answer: b. False


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution


8. Which one of the following animals is one of the most trafficked?
a. Leopards
b. Beisa Oryx
c. Pangolin
d. Gerenuk
e. Impala

Answer: c. Pangolin


Q9. REDD+ is an example of Payments for Ecosystems Services, also known as a market-based mechanism, to ameliorate and reverse environmental change.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q10. Which of the following is the best example of multi-functionality?
a. Shade grown coffee
b. Oil palm plantation
c. Pineapple plantations
d. Rice plantations

Answer: a. Shade grown coffee


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution

All Weeks of Beyond the Sustainable Development Goals: https://progies.in/answers/coursera/beyond-the-sustainable-development-goals

More Coursera Solutions: https://progies.in/answers/coursera


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of Beyond the Sustainable Development Goals Week 4 Solution