Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment

1. The public cloud has a risk of multi-tenancy.
a. True
b. False

Answer: a


2. Ubuntu Enterprise Cloud (UEC) is an example of
a. Private cloud
b. Public cloud
c. Hybrid cloud
d. Community Cloud

Answer: b


3. Organization should consider- (i) Network Dependency and (ii) Risks from multi-tenancy while thinking of deploying an outsourced private cloud
a. Only (1)
b. Only (ii)
c. Both (i) and (ii)
d. None of (i) and (ii)

Anwser: c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment


4. Which of the following is/are XML parser API(S)?
a. Xaas (Anything as a Model)
b. DOM (Document Object Model)
c. CLI (Command Line Interface)
d. SLA (Service Level Agreement)

Answer: b


5. What is/are the main difference(s) between virtualization and dual boot?
a. No difference between dual boot and virtualization
b. In virtualization, operating systems are not isolated from each other, but not in dual boot.
c. In a dual boot, both operating systems run simultaneously, but not in virtualization.
d. In virtualization, both operating systems run simultaneously, but not in dual boot.

Answer: d


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment

6. In virtualization, a virtual machine monitor is also called
a. Hypervisor
b. Short-term Scheduler
c. Analyzer
d. Parser

Answer: a


7. Speed and flexibility are the two disadvantages of hardware-assisted virtualization.
a. True
b. False

Answer: a


8. The following problems are addressed through Web services
a. Firewal
b. Interoperability
c. Complexity
d. Speed

Answer: a,b,c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment


9. A web service can be discovered using
a. SMS
b. HTTP
c. SMTP
d. UDDI

Answer: d


10. Service-Oriented Architecture (SOA) consists of relationships between:
a. Two entities (a service provider and a requestor)
b. Two entities (a service provider and a broker)
c. Three entities ( a service provider, a service requestor, and a broker)
d. Three entities (a service provider, a service requestor, and a hypervisor)

Answer: c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment

All weeks of Cloud Computing: Click here

More NPTEL course answers: Click me

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 2 Assignment