Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment


Q1. Which of the following is/are NOT SLA requirement(s) of PaaS cloud delivery model?
a. Privacy
b. Data Retention and Deletion
c. Machine-Readable SLAs
d. Certification

Answer: c. Machine-Readable SLAs


Q2. Which of the following is/are true regarding penalty cost? (Here D(t) and R(t) are instantaneous demand and resources at time t.)
a. Penalty cost ox ID()/R()|dt
b. If demand is flat, penalty is equal to 0.
c. If demand is exponential (D(t)=e’), any fixed provisioning interval (tp) according to the current demands will fall linearly behind.
d. The penalty cost for exponential demand is exponential.

Answer: b, d


Q3. Row-oriented storage is efficient for data-warehouse workloads.
a. TRUE
b. FALSE

Answer: b. FALSE


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment


Q4. Which of the following is/are example(s) of cloud SLA(s) with IlaaS delivery model?
a. Amazon EC2
b. Google App Engine
c. Salesforce CRM
d. Zoho mail

Answer: a. Amazon EC2


Q5. Which of the following OpenStack components is used for block storage services?
a. Keystone
b. Cinder
c. Swift
d. Neutron

Answer: b. Cinder


Q6. In cloud, service downtime is 30 minutes and availability of the service is 0.80. What is the service uptime?
(a) 120 minutes
(b) 60 minutes
(c) 150 minutes
(d) 135 minutes

Answer: (c) 150 minutes


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment


Q7. In Google File System (GFS), the master maintains regular communication with the chunk servers.
a. TRUE
b. FALSE

Answer: a. TRUE


Q8. In a system, 400 unit workloads have been added. What will be the penalty?
a. 40%
b. 100 %
c. 20%
d. 8000%

Answer: c. 20%


Q9. Which of the following option(s) is/are correct?
a. Service Level Agreement(SLA) contains Service Level Objectives(SLO)
b. Service Level Objectives(SLO) contains Service Level Agreement(SLA)
c. Multiple Service Level Agreements (SLAs) are aggregated to Key Performance Indiocator (KPI)
d. Key Performance Indiocators (KPIs) are aggregated to Service Level Objectives(SLO)

Answer: a, d


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment


Q10. Statement 1: In OpenStack block storage, the stored objects persist until the VM is terminated.Statement 2: In OpenStack ephemeral storage, the stored objects are accessible from within VM as local file system.
a. Both statement 1 and 2 are correct
b. Statement 1 is correct and statement 2 is incorrect
c. Statement 2 is correct and statement 1 is incorrect
d. Both statement 1 and 2 are incorrect

Answer: c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 3 Assignment