Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment


Q1. In Google Cloud Platform (GCP), Cloud Datastore provides flexible object storage with global edge caching.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q2. A. Cinder, OpenStack 1. MysQL or NosQL databases.
B. GoogleAPls 2. Google’s fully managed, petabyte scale, low cost analytics
data warehouse to find meaningful insights.
C. Cloud SQL 3. Integrate Google’s services into the application.
4. Manages block storage in OpenStack.

Choose the correct option:
a. A-4, B-3, C-1
b. A-1, B-3, C-2
c. A-2, B-4, C-1
d. A-3, B-1, C-2

Answer: a. A-4, B-3, C-1


Q3. Statement 1: Azure supports public cloud platform.
Statement 2: Azure App Service plan defines security.

a. Statement 1 is True and Statement 2 is False
b. Statement 1 is False and Statement 2 is True
c. Both are True
d. Both are False

Answer: a. Statement 1 is True and Statement 2 is False


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment


Q4. Which of the following components of OpenStack is responsible for providing persistent block storage to running instances
a. Nova
b. Cinder
c. Swift
d. None of the above

Answer: b. Cinder


Q5. Which of the following is/are App services provided by Google Cloud Platform?
a. BigQuery
b. Google App Engine
c. Cloud Endpoints
d. Cloud SQL

Answer: a, c


Q6. In OpenStack, when a VM is terminated, which of the following memory resources are freed?
a. Ephemeral storage
b. Persistent storage
c. RAM
d. Block storage

Answer: a, c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment


Q7. Google Cloud End Points helps to:
a. migrate the web app to Google Cloud Platform.
b. scale up the app according to the demand/ service requests
c. provide flexible object storage with global edge caching
d. Integrate Google’s services into the application.

Answer: b. scale up the app according to the demand/ service requests


Q8. The Azure App plan has a scale count of, instances.
a. 1 to 50
b. 1 to 20
c. 1 to 10
d. 1 to 100

Answer: b. 1 to 20


Q9. Match the following columns regarding OpenStack:
a. A-1, B-2, C-3
b. A-2, B-3, C-1
c. A-3, B-1, C-2
d. A-2, B-1, C-3

Answer: d. A-2, B-1, C-3


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment


Q10. In GCP, “gcloud app browse” – can be used to start the local development server for the application.
a. True
b. False

Answer: b. False


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 4 Assignment