Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment


Q1) Multiple KPIs are aggregated to SLA.
A. TRUE
B. FALSE

Answer: B. FALSE


Q2) Statement I : In resource management, resource allocation is the allocation of a service provider’s resources to a customer
Statement II : Resource mapping is correspondence between resources required by the users and resources available with the provider.
Which of the options is/are correct?

A. Statement I is TRUE and Statement II is FALSE
B. Statement I is FALSE and Statement II is TRUE
C. Both statements are TRUE
D. Both statements are FALSE

Answer: B. Statement I is FALSE and Statement II is TRUE


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment


Q3) A third party application runs in the cloud for 12 hours/day. At the end of one month [30 days], it was found that the cloud service suffered 5 outages of durations : 1 hour 30 minutes, 30 minutes, 2 hours 15 minutes, 1 hour 45 minutes and T hours, each on different days over the service period. Suppose a cloud guarantees service availability for 97% of time. What are the possible value(s) of T that SLA negotiation gets honored in terms of service availability?
A. 3 hours
B. 6 hours
C. 12 hours
D. 8 hours

Answer: A. 3 hours


Q4) In a MapReduce framework, the HDFS block size is 64 Mb. We have 3 files of size 65 Kb, 64 Mb and 128 Mb. How many input splits will be created by the Hadoop framework?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer: C. 4


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment


Q5) What is/are the correct statement(s) regarding VM load management?
A. When load increases, new VMs should be scheduled to new nod
B. When load decreases, use WOL to start up waiting nodes.
C. When load increases, use WOL to start up waiting nodes.
D. When load decreases, live migrate VMs to more utilized nodes. 3 : 2

Answer: A, C, D


Q6) Which of the following is/are the objective(s) of Resource Management?
A. Improved Quality of Service (QoS)
B. Scalability
C. Increased overhead
D. Increased throughput

Answer: A, B, D


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment


Q7) In computing, Performance/Watt follows Moore’s law
A. TRUE
B. FALSE

Answer: B. FALSE


Q8) Which of the following part(s) of the MapReduce is responsible for processing one or more chunks of data and producing the output results?
A. Mapper
B. Reducer
C. Map task
D. Task execution

Answer: C. Map task


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment


Q9) Consider that the peak computing demand for an organization is 200 units. The demand as a function of time can be expressed as D(t) = 3(1+t). Baseline (owned) unit cost is 120 and cloud unit cost is 125.
Cloud is costlier than owning for a period of 150 time units.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE


Q10) Which of the following is/are resource provisioning approaches?
A. Intelligent multi-agent model
B. Network queueing model
C. Adaptive resource provisioning
D. Reinforcement learning guided control policy

Answer: B, C


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 5 Assignment