Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q1. Which of the following options is corect about geographie information?
Statement 1: Geographic information could be static or dynamic.
Statement 2: Geographic information varies in scale
Statement 3: Population ofa city/town is a static geographic information

a. Statement 1 & 2 are True, but Statement 3 is False.
b. Statement 2 & 3 are True, but Statement 1 is False.
c. Statement 1& 3 are True, but Statement 2 is False.
d. All the statements are True.

Answer: a


Q2. Which of the following is true about geographical information system? Choose the most appropriate option.
a) Variable load of the GIS server needs dynamie scaling of resources.
b) GIS uses network intensive web services
c) GIS requires a high level of reliability.
d) All of these.

Answer: d


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q3. Which of the following is/are not a benefit of Fog computing ?
a. Location awareness
b. Improved Qos
c. High latency
d. Man-in-the-middle-attack

Answer: c, d


Q4. Which of the following statements is false about Code otfloading using cloudlet?
Statement 1: The architecture reduces latency by using multi-hop network.
Statement 2: It potentially lowers battery consumption by using short range radio.
a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect
b. Statement 2 is correet but Statement 1 is incorrect
c. Both the statements are correct
d. Both the statements are incorrect.

Answer: b


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q5. Which of the following are some of the key components of Mobile cloud computing ? Choose the most appropriate option.
a. Solver
b. Synchromizer
c. Profiler
d. All of the above

Answer: d


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q6. Which of the following statement(s) is/are FALSE about Fog Computing?
a. Intelligence is brought to the cloud from the end users.
b. Fog computing is used for real-time applications
c. Fog nodes’ response time is much higher than cloud server
d. Network routers, WiFi Gateways will not be capable of running applications

Answer:- a, c, d


Q7. Fog computing enablers are
a. Virtualization
b. Big data
c. Service oriented architecture
d. None of these

Answer: a, c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q8. Which of the following is/are feature(s) of Mobile Cloud Computing?
a. Use less mobile device resources because applications are cloud-supported
b. Reduce reliability with information backed up and stored in the cloud
c. Mobile devices connect to services delivered through an API architecture
d. Facilitates slower development, delivery and management of mobile apps

Answer: a, c


Q9. Which of the following is/are the challenge(s) of Geospatial Cloud?
a) Scaling of Spatial Databases
b) Policy management among the tenants
c) Implementation of Spatial Databases
d) None of the above

Answer: a, b, c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment


Q10. Consider following statements:
Statement 1: Geospatial Cloud helps to integrate data from heterogeneous back-end data service.
Statement 2: Data services can be inside and/or outside of the cloud environment in Geospatial Cloud.

a. Statement 1 is Correct, but Statement 2 is Incorect.
b. Statement 2 is Correct, but Statement 1 is Incorect.
c. Both statements are Correct.
d. Both statements are Incorrect.

Answer: c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 7 Assignment