Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment


1) Which of the following statements is/are true about Docker?
Statement 1 : Docker hub is used for building docker images and creating docker containers.
Statement 2 : Docker compose is a registry used to host various docker images.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect
b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect
c. Both the statements are correct
d. Both the statements are incorrect.

Answer: d. Both the statements are incorrect.


2) Virtual machines take up less space than Containers.
a. True
b. False

Answer: b. False


3) Which of the following statements is/are correct? Choose the most appropriate option.
Statement 1 : An image is a light weight, stand alone, executable package that includes everything to run a piece of software.
Statement 2 : Container is a run time instance of an image.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect
b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect
c. Both the statements are correct
d. Both the statements are incorrect.

Answer: c. Both the statements are correct


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment


4) In IoT based vehicular data clouds, vehicles providing their networking and data processing capabilities to other vehicles through the cloud is best identified with which of the following services?
a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS
d. BaaS

Answer: c. IaaS


5) Each container can not run as an isolated process in use space.
a. True
b. False

Answer: b. False


6) Containers can share the OS kernel with other containers.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment


7) For sensor resources that do not have direct connection to the cloud, sensor network proxy provides the connection.
a) True
b) False

Answer: a) True


8) An IoT platform has following basic building blocks
(a) Things
(b) Gateway
(c) Network and Cloud
(d) Learning Module

Answer: a, b, c


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment


9) In the context of Green Cloud Computing, the Power Usage Effectiveness is defined as
a. Power Delivered / Overall Power
b. Overall Power / Power Delivered
c. Overall Power * Power Delivered
d. None of these

Answer: b. Overall Power / Power Delivered


10) A green broker can perform scheduling of applications to reduce energy consumption.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 8 Assignment