Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment

                     

Course name: Cloud Computing NPTEL

Link to Enroll: Click Here

These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment


1) Which of the following statements is/are false?
a. Fog and Edge computing are substitutes for cloud computing.
b. Fog and Edge computing may aid cloud computing in overcoming some of the limitations like latency issues.

Answer: a. Fog and Edge computing are substitutes for cloud computing.


2) Which of the following is not a layer of the Cloud-Fog environment model?
a. Client layer
b. Serverless layer
c. Fog layer
d. Cloud layer

Answer: b. Serverless layer


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment


3) In the Cloud-Fog environmental model, servers contain a fog server manager and virtual machines to manage requests by using _________ technique.
a. Image virtualization
b. Container virtualization
c. Server virtualization
d. None of these

Answer: c. Server virtualization


4) The architecture used for resource management in fog/edge computing is classified on the basis of which of the following?
a. Tenancy
b. Data flow
c. Hardware
d. All of these

Answer: a, b


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment


5) Which of the following underlying algorithm(s) is used to facilitate fog/edge computing?
a. Discovery
b. Load balancing
c. Benchmarking
d. Cache Flow

Answer: a, b, c


6) ________ is a technique in which a server, an application and the associated data are moved onto the edge of the network
a. Containerization
b. Virtualization
c. Offloading
d. None of these

Answer: c. Offloading


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment


7) Cloud federation is the collaboration between cloud service providers to achieve which of the following? Choose the most appropriate option(s).
a. Capacity utilization
b. Interoperability
c. Offloading
d. None of these

Answer: a, b


8) Which of the following is false about loosely coupled federation?
a. Limited inter operations between cloud instances.
b. Usually no support for advanced features.
c. Advanced control over remote resources.
d. None of these

Answer: c. Advanced control over remote resources.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment


9) In which of the following different CSPs establish an agreement stating the terms and conditions under which one partner cloud can use resources from another.
a. Loosely coupled federation
b. Partially coupled federation
c. Tightly coupled federation
d. All of these

Answer: b. Partially coupled federation


10) Hybrid architecture combines the existing on-premise infrastructure (usually a private cloud) with remote resources from one or more public clouds to provide extra capacity to satisfy peak demand periods.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment

All weeks of Cloud Computing: https://progies.in/answers/nptel/cloud-computing-nptel

More NPTEL course answers: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution of Cloud Computing NPTEL Week 9 Assignment