Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers

                     

Course Name: Computer Graphics NPTEL

Link of course: Click Here

These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers


Q1. Space-partitioning methods include techniques such as constructive solid geometry.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q2. Quadric surfaces refers to those objects, which (or the surface of which) are described with degree 3 equations (i.e., cubic equations).

a. True

b. False

Answer: b. False


Q3. The idea of fitting a set of control points with several polynomials to generate curve is called _________.

a. Spline

b. Point

c. Boundary

Answer: a. True


Q4. De Casteljau algorithm used to generate ________.

a. Bezier line

b. Bezier curves

c. Bezier surface

d. Bezier control point

Answer: b. False


Q5. Techniques that represent an object by representing the individual object surfaces are ____________.

a. Point sample representation

b. Boundary representation

c. Sweep representation

Answer: b. Boundary representation


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers


Q6. Natural cubic splines are examples of interpolating splines

a. True

b. False

Answer: a. True


Q7. Natural cubic spline are made up of pieces of __________________ degree polynomial.

a. first

b. second

c. third

d. fourth

Answer: c. third


Q8. Spline refers to ___________________ of several polynomials.

a. difference

b. joining

c. division

d. multiplication

Answer: b. joining


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers


Q9. To represent a blobby object a suitable combination of Gaussian density functions is used. The Gaussian density function is characterized by two parameters: height and __________________.

a. length

b. standard error

c. standard deviation

d. blobby factor

Answer: c. standard deviation


Q10. There are two types of continuity conditions: parametric continuity and __________ continuity. (fill in the blank)

Answer: GEOMETRIC


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers

All Weeks of Computer Graphics: Click Here

More NPTEL solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 2 Answers