Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers

                     

Course Name: Computer Graphics NPTEL

Link of course: Click Here

These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers


Q1) One of the primary purposes of assigning colors to the objects in a scene is to perceive depth, which helps in creating impression of 3D.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2) Lighting model computes color in terms of ________ values.
a. Power
b. Complexity
c. Intensity
d. Voxel

Answer: b. Complexity


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers


Q3) In lighting model, to avoid indistinguishable overlapping of surfaces with different distances we use
a. Intensity Attenuation
b. Color Attenuation
c. Intensity Reflection
d. Color Reflection

Answer: a. Intensity Attenuation


Q4) Color of a surface point depends on the properties of the light source as well as the surface containing the point.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q5) In graphics, how many light source types are generally considered?

Answer: 3


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers


Q6) Lighting and shading represent two different ways of computing colors at a point.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q7) Flat shading is more realistic coloring than gouraud shading (at the expense of increased computation).
a. True
b. False

Answer: b. False


Q8) In graphics there are typically three types of light sources : Point light source, Directional source and _______ source.
a. Ambient
b. Simple
c. Albedo

Answer: a. Ambient


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers


Q9) models work at the pixel-level, after the scene is mapped to the screen.
a. Lighting
b. Shading

Answer: b. Shading


Q10) We cannot perceive absolute difference in intensity value
a. True
b. False

Answer: a. True


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers

All Weeks of Computer Graphics: https://progies.in/answers/nptel/computer-graphics

More NPTEL solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 4 Answers