Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers

                     

Course Name: Computer Graphics NPTEL

Link of course: Click Here

These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers


Q1) Stimulation of all the three cone types gives us the color perception – this is known as the tristimulus theory of vision.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2) Lines not parallel to the view plane appear to meet at some point on the view plane after projection is known as
a. vanishing line
b. vanishing curve
c. vanishing surface
d. vanishing point

Answer: c. vanishing surface


Q3) Which of the following is not a color model?
a. RGB
b. XYZ
c. CMY
d. ABC

Answer: d. ABC


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers


Q4) Vision accomplished with cones is called ___________ vision.

Answer: color vision


Q5) Vision accomplished with cones is called ___________ vision.

Answer: photopic


Q6) While computing the transformed coordinates of a point, its original z (depth) value is preserved in a separate storage known as the _______.
a. origin buffer
b. z(depth) buffer

Answer: b. z(depth) buffer


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers


Q7) In _________ projection, projectors converge at a point.
a. perspective
b. parallel

Answer: a. perspective


Q8) The texturing method MIP stands for
a. Multum In Parvo
b. Magister In Parvo
c. Magis In Parvo
d. Multum In Patria

Answer: c. Magis In Parvo


Q9) We have _____ types of cones in our eyes.
a. two
b. three
c. four
d. five

Answer: c. four


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers


Q10) Light waves within visible light range excite _____ in our eye, giving photopic vision.
a. rods
b. cone

Answer: b. cone


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the solution of Computer Graphics NPTEL Assignment 5 Answers