Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q1. What is the difference between a Cyber-Physical System (CPS) and an embedded system?

a. CPS is confined to one system, while embedded system is a networked set of multiple CPSS

b. Embedded system is confined to one system, while CPS is a networked set of multiple embedded systems

c. Both a and b

d. None of the above

Answer: b. Embedded system is confined to one system, while CPS is a networked set of multiple embedded systems


Q2. “Cyber-Physical systems are equipped with control systems with feedback loop”. Is the statement true or false?

a. True

b. False

Answer: a. True


Q3. What is cognition in CPS architecture for lloT?

a. Conversion of machine data to meaningful information

b. Supervisory control to determine actions to be taken by the machines

c. Both a and b

d. Proper presentation of information to users for generating thorough knowledge of the system

Answer: d. Proper presentation of information to users for generating thorough knowledge of the system


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q4. “Sensors with small memory and standardized physical connection to enable the communication with processor and data network”. Select the option which refers to this statement.

a. Smart sensor

b. DHT sensor

c. LED sensor

d. ESP32

Answer: a. Smart sensor


Q5. What are the advantages of intelligent sensors?

a. Reduce data communication

b. Application-specific customization of sensor nodes

c. Continuous calibrating and monitoring of the sensors

d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q6. Which of the following statements is/are true about Collaboration platform?

a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.

b. It does not include knowledge management into business operation to encourage

c. Collaboration platform restricts employees to share information

d. All of the above

Answer: a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q7. How many key parts are there which enable collaborative productivity in Industry 4.0?

a. 5

b. 4

c. 7

d. 9

Answer: b. 4


Q8. In context of Industry 4.0, what does PLM stand for?

a. Product Life Management

b. Product Lifecycle Management

c. Both (a) and (b)

d. None of the above

Answer: b. Product Lifecycle Management


Q9. How many phases are there in a product lifecycle?

a. 6

b. 9

c. 5

d. 3

Answer: c. 5


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q10. Which of the following is/are features of smart factory?

a. Connected Environment

b. Transparency of process status

c. Both a and b

d. None of the above

Answer: c. Both a and b


Q11. Which of the following is not a type of augmented reality?

a. Marker-based AR

b. Markerless AR

c. Superimposition-based AR

d. Timer-based AR

Answer: d. Timer-based AR


Q12. “Semi-immersive simulations provide a partial or fully immersive experience of the user’s senses.” True or False?

a. True

b. False

Answer: b. False


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q13. “Machine learning is a subset of deep learning which can learn automatically by finding the features of the object by own.” True or False?

a. True

b. False

Answer: b. False


Q14. What is velocity in Big Data?

a. Speed of generation of data

b. Categories of data

c. Data with constantly changing meaning

d. All of the above

Answer: a. Speed of generation of data


Q15. Select the types of analytics for big data?

a. Descriptive

b. Prescriptive

c. Predictive

d. All of the above

Answer: d. All of the above


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3