Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 4

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 4


Q1. What is Cybersecurity?
(a) Protection of internet-connected systems from cyber-attacks
(b) Protection of factories systems from the government is known as cybersecurity.
(c) Protection of laborers in the work environment is known as cybersecurity.
(d) None of the above

Answer: (a) Protection of internet-connected systems from cyber-attacks


Q2. Which of the following is not a component of cybersecurity?
(a) Application Security
(b) Network Security
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


Q3. Trojan Horse is a type of _______.
(a) Ransom-ware
(b) Hardware
(c) Malware
(d) All of the above

Answer: (c) Malware


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q4. What is the aim of phishing?
(a) It enables industrial intelligent actions to use advanced data analytic tools for gettable business results
(b) To get critical data, such as login information or credit card information.
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (b) To get critical data, such as login information or credit card information.


Q5. “Cyber-attack recognition systems deal with an extensive volume of big dimensional data along with uniform advancing attack features.” True or false?
(a) True
(b) False

Answer: (a) True


Q6. What is/are the benefit(s) of IIoT?
(a) Improves productivity
(b) Enables remote diagnosis
(c) Reduces operation time
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q7. What is SDCMA?
(a) Software-Defined
(b) Sensor-Defined Cyber Manufacturing Architecture Cyber Management Architecture
(c) Sensor-Defined Cloud Management Architecture
(d) Software-Defined Cloud Manufacturing Architecture

Answer: (d) Software-Defined Cloud Manufacturing Architecture


Q8. Which of the following is not a challenge in deployment of IIoT?
(a) Cyber security
(b) Legacy installations
(c) Lack of skills
(d) Advanced IT technologies

Answer: (d) Advanced IT technologies


Q9. What are the key elements in the Industrial Internet?
(a) Intelligent machines, Advanced analytics, People at work
(b) Intelligent people, Advanced machines, Internet at work
(c) Sensors, Actuators, communication protocols
(d) None of the above

Answer: (a) Intelligent machines, Advanced analytics, People at work


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q10. Industrial internet can benefit the commercial aviation industry by
(a) Improving airlines operations
(b) Improving asset management
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


Q11. What does “self-decision making” mean in terms of smart sensor function?
(a) Software Control and Data Acquisition
(b) Communicating vital information like measured, calibration and compensation data to the Central control unit
(c) Actuator
(d) Self-monitor its operation and changes in the ambience by taking proper decision for required compensation by itself or by alerting human for required action

Answer: (d) Self-monitor its operation and changes in the ambience by taking proper decision for required compensation by itself or by alerting human for required action


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q12. What is SCADA?
(a) Software Control and Data Acquisition
(b) Supervisory Communication and Data Acquisition
(c) Supervisory Control and Data Acquisition
(d) Software for Communication and Data Acquisition

Answer: (c) Supervisory Control and Data Acquisition


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3


Q13. _________ combine the advantages of Electric and Pneumatic actuators.
(a) Cyber security systems
(b) Electro-hydrostatic actuation systems
(c) Both a and b
(d) Electro-pneumatic systems

Answer: (d) Electro-pneumatic systems


Q14. What is/are the benefit(s) of operation efficiency in Industrial Process 4.0?
(a) Improved resource utilization
(b) Increased productivity
(c) Cost reduction
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q15. Which of the following is/are not part of the operational domain of Industrial Process?
(a) Management
(b) Deployment
(c) Both a and b
(d) Transportation

Answer: (d) Transportation


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 4 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 3