Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q1. The different sectors of Industry 4.0 includes __________.
(a) Smart robotics
(b) Intelligent Manufacturing
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


Q2. The caterpillar denotes _______.
(a) Smart view using IoT and Augmented Reality (AR)
(b) Real time machine status and condition monitoring
(c) Long term data analytic to predict future failures and budget
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q3. Which of the following does John Deere facilitate?
(a) Precision agriculture
(b) Traffic navigation system
(c) Drone-based package delivery
(d) None of the above

Answer: (a) Precision agriculture


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q4. Which of the following are the primary components of a generic business model?
(a) Revenue generation and Margins
(b) Relationship with customers
(c) Essential Resources
(d) All of the above

Answer: (a) Revenue generation and Margins


Q5. The Kaeser Kompressoren is ___________.
(a) Air-as-a-Service
(b) Platform-as-a-Service
(c) Infrastructure-as-a-Service
(d) Software-as-a-Service

Answer: (a) Air-as-a-Service


Q6. Gehring : Connected Manufacturing denotes.
(a) Internet-connected sensor-equipped machinery enables real-time data streaming
(b) Cloud-based analytics to reduce production downtime
(c) Cloud-based analytics to increase productivity
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q7. Which of the following are included in the building blocks of a business model of IIoT?
(a) Cost
(b) Revenue
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


Q10. The advantages of IoT-as-a-Service are
(a) Reduced licensing costs
(b) Increased revenue from planned upgrades
(c) Better customer relations
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q9. The challenges of IoT-as-a-Service is/are
(a) Product compatibility
(b) Maintaining data accuracy
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q10. Key performance indicators for OSH is _________
(a) a measure of the activities of an organization
(b) Connect/communicate with customer
(c) Drive towards improvement
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q11. The edge layer of IIRA includes __________
(a) Gathers data from the edge nodes
(b) Breadth of distribution
(c) Governance
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q12. The gateway devices of IIRA act as ________
(a) Management point for the edge devices locally
(b) Local connectivity among the devices
(c) Data transfer, processing and analytics
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q13. The elements of an activity in the usage viewpoint includes _________
(a) Trigger
(b) Control domain
(c) Information domain
(d) Application domain

Answer: (a) Trigger


Q14. In IIRA framework stakeholders are ________
(a) Individual, team or organizations having interest concerning to a system
(b) Interest in the viewpoint and system
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5


Q15. The full form of IIC is __________
(a) Industrial Internet Consortium
(b) Intranet Internet Consortium
(c) Integrated Internet Consortium
(d) Intermediate Internet Consortium

Answer: (a) Industrial Internet Consortium


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 5 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 5