Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


1) LPWAN enables long range wireless communication among “things” data _____.
(a) Low bit rate
(b) High bit rate
(c) Customized bit rate
(d) None of the above

Answer: a


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


2) “LoRa defines only the physical layer of the OSI stack, LoRaWAN handles the networking aspects of communication.” True or false?
(a) True
(b) False

Answer: b


3) The SIGFOX radio link operates in the.
(a) Unlicensed ISM radiobands
(b) Licensed ISM radiobands
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: a


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


4) Xbee is a ______.
(a) Mesh communication protocol based on the IEEE802.15.4
(b) Product that uses the Zigbee communicationprotocol for radio communication.
(c) All of the above
(d) None of the above

Answer: b


5) Which of the following is/are true about ZigBee?
(a) Zigbee is a communication protocol with its physical layer-based on the IEEE 802.15.4.
(b) Supports 4 topologies : Bus, Star, Tree and Mesh
(c) Used in home and industrial automation applications
(d) All of the above

Answer: a


6) In Zigbee, end devices ________.
(a) Acts as a bridgebetween different networks.
(b) Relays the information to other nodes in the network
(c) Responsible to connect to the parent node, norelaying of information is supported.
(d) None of the above

Answer: c


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


7) The main components of Distributed Control Systems (DCS).
(a) Central supervisory controller
(b) Distributed controllers
(c) Field devices such as sensors and actuators
(d) All of the above

Answer: d


8) Which of the following is/are type(s) of Industrial Control Systems?
(a) Programmable Logic Controllers (PLCs)
(b) Distributed Control Systems (DCS)
(c) Supervisory control and Data Acquisition (SCADA)
(d) All of the above

Answer: d


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


9) Which one is correct Pin configuration of a DHT sensor?
(a) PIN 1-3.3V-5V Power supply, PIN 2- Data, PIN 3- Null and PIN 4- Ground
(b) PIN 1-Data, PIN 2- 3.3V-5V Power supply, PIN 3- Null and PIN 4- Ground
(c) PIN 1-Data, PIN 2- Null, PIN 3- 3.3V-5V Power supply and PIN 4- Ground
(d) PIN 1-Ground, PIN 2- Data, PIN 3- Null and PIN 4- 3.3V-5V Power supply

Answer: a


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


10) Which one is the correct NodeMCU – DHT interfacing?
(a) GPIO 4 Data, 3V3 – Vcc, and Gnd – Gnd
(b) GPIO 4-Gnd, 3V3 – Vcc, and Gnd – Data
(c) GPIO 4 Vcc, 3V3 – Data, and Gnd – Gnd
(d) None of the above

Answer: a


11) What does iRobot-Factory enforce to improve its manufacturing process?
(a) Cognitive intelligence
(b) Managerial intelligence
(c) Logistic intelligence
(d) All of the above

Answer: a


12) The architectural layers of SmartSantander include ______.
(a) Accessible, Authorization, and Accounting subsystem
(b) Authentication, Authorization, and Accounting subsystem
(c) Authentication, Authorization, and Accommodation subsystem
(d) None of the above

Answer: b


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


13) Rule-based engine of IIoT processing.
(a) Extract causal and temporal patterns using predefined rules
(b) Handles multiple data streamsand correlates them to providemeaningful output
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: c


14) Software layer between infrastructure layer and applicationlayer _______.
(a) Provides services according to device functionality
(b) Support for heterogeneity, security
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: c


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 7 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7


15) A typical industrial control system includes _________ types of control loop.
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4

Answer: b


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 6 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 6 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 7