Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


1) What are the different types of IIoT analytics?
(a) Descriptive analytics
(b) Predictive analytics
(c) Prescriptive analytics
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


2) Which of the following is/are the challenges of analytics
(a) Timing
(b) Safety
(c) Automatic
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


3) Big data analytics in data science considers ________ of data.
(a) Volume
(b) Velocity
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


4) Which of the following is the correct sequence of implementing machine learning
(a) Data collection, feature extraction, model creation, model validation, deployment
(b) Data collection, model creation, feature extraction, model validation, deployment
(c) Data collection, feature extraction, model validation, model creation, deployment
(d) Data collection, feature extraction, model creation, deployment, model validation

Answer: (a) Data collection, feature extraction, model creation, model validation, deployment


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


5) What is Machine Learning?
(a) Machine learning is a subset of Artificial Intelligence
(b) Machine learning is a subset of Deep Learning
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (a) Machine learning is a subset of Artificial Intelligence


6) In decision tree, decision node _________.
(a) is used to test or decidethe outcome based on some value of an attribute
(b) Denotes the classification of an example
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (a) is used to test or decidethe outcome based on some value of an attribute


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


7) The main components of reinforcement learning includes ________.
(a) State
(b) Action
(c) Agent
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


8) Which of the following is/are true?
(a) Pfizer exploits IBM Watson for drugdiscovery
(b) Genentech provide personalized treatmentfor patients
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


9) The important factors required by deep learning methods in IIoT for solving critical issues are ______.
(a) Large Quantity of data
(b) High Quality and accuracy of reliable data
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


10) Digitization Process includes _______.
(a) Data acquisition
(b) Resource management
(c) Knowledge management
(d) All of the data

Answer: (d) All of the data


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


11) Software-as-a-Service in cloud includes _______.
(a) Industrial applications with web or program Interface
(b) Subscribe-and-use feature to industry clients with final product
(c) Everything managed by the service provider
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


12) Microsoft Azure facilitates ________.
(a) Infrastructure-as-a-Service
(b) Platform-as-a-service
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (a) Infrastructure-as-a-Service


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8


13) Meshify provides
(a) Industrial IoT platform
(b) Real-time monitoring
(c) Low-cost solutions
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


14) Which of the following is/are the IIoT requirements in Industry 4.0?
(a) Achieve greater production
(b) Deeper insights of analysis and prediction
(c) Connected world of machines
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


15) In comparison with the centralized approach, decentralized approach in IIoT ________.
(a) Increases load at cloud
(b) Does not have any impact at cloud
(c) Reduces load at cloud
(d) None of the above

Answer: (c) Reduces load at cloud


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8