Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9

                     

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


1) Which of the following is not a reason for using fog computing concept in IIoT?
a) The generated data can be time-sensitive which require immediate response to avoid hazards
b) Fog can address the weaknesses of industrial automation
c) To enable new functionalities along with additional features
d) Fog simplifies the interoperability among different devices which work on different protocols

Answer: d) Fog simplifies the interoperability among different devices which work on different protocols


2) Which of the following are the use cases of IIoT?
a) Smart Grid and Power
b) Oil and Gas Industries
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer: c) Both (a) and (b)


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


3) Which of the following is not a fog service provider?
a) FogHorn
b) Amazon Web Services
c) Crosser
d) Sonm

Answer: b) Amazon Web Services


4) “As the fog nodes are placed closer to the source device, it provides a quicker response to the computation, resources, storage, and service request of the end-users.” True or false?
a) True
b) False

Answer: a) True


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


5) Which of the following is not an object in R?
a) Vectors
b) Raw
c) Data Frames
d) Matrices

Answer: b) Raw


6) Which of the following package contains the functions for creating predictive models?
a) Rpart
b) e1071
c) caret
d) igraph

Answer: c) caret


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


7) Julia merges the benefits of __________ language with the performance of _________ language.
a) Java, Python
b) Python, C
c) C, Python
d) C++, Python

Answer: b) Python, C


8) Which of the following is/are the essential characteristic(s) of cloud computing according to NIST?
a) On-demand self service
b) Resource pooling
c) Rapid elasticity
d) All the above

Answer: d) All the above


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


9) Which of the following are the processes associated with Data Management in IIoT?
a) Generation, Acquisition, Storage, and Analysis
b) Generation, Transmission, Storage, and Analysis
c) Generation, Transmission, Storage, and Filtration
d) None the above

Answer: a) Generation, Acquisition, Storage, and Analysis


10) In Hadoop Master/Slave architecture, which of the following is not the task of the Master?
a) Executes operations like opening, closing, and renaming files and directories
b) Determines the mapping of blocks to data nodes
c) Serves read and write requests from the file system’s clients
d) None of the above

Answer: c) Serves read and write requests from the file system’s clients


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


11) Choose the one which is wrong:
a) Data center network should be agile
b) Data center network should be reliable
c) Data center network should be scalable
d) none of the above

Answer: d) none of the above


12) How many topology does the data center network have?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Answer: b) 4


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


13) What are the components of Software-Defined Data Center?
a) Edge node virtualization, OS virtualization, machine virtualization, Arithmetic logic layer
b) Network virtualization, Storage virtualization, Server virtualization, Business logic layer
c) Component virtualization, System virtualization, Server optimization, Network logic layer
d) Network optimization, Storage optimization, Server optimization, Arithmetic logic unit

Answer: b) Network virtualization, Storage virtualization, Server virtualization, Business logic layer


14) What is SDN?
a) It is not a new technology, but rather reshaping the current network architecture.
b) It is restructuring the current network infrastructure in order to achieve an improved network management.
c) Both a) and b)
d) Neither b) nor a)

Answer: c) Both a) and b)


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9


15) What are the thee layers of SDN?
a) Data plane, Network plane, and Infrastructure plane.
b) Data plane, Network plane, and Application plane.
c) Data plane, Control plane, and Application plane.
d) Data plane, Control plane, and Network plane.

Answer: c) Data plane, Control plane, and Application plane.


These are the answers of Introduction to Industry 4 Nptel Assignment 9 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 9

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are the answers of Introduction to industry 4 Nptel Assignment 8 and Industrial Internet of Things NPTEL Week 8