Introduction To Internet Of Things Week 1

                     

1. Which of the following is a static mechanism for address allocation of loT nodes?

a. Contiguration over a management interface
b. IPvó address based on a hardware identifier
c. Both configuration over a management interface & based on a hardware identifier
d. IoT nodes can’t be configured statically

Answer:- C

2. Which of the following error is commonly found in heating of metal strips?

a. quantization error
b. aliasing error
c. hysteresis enror
d. None of these

Answer:- D

3. Identity the component shown below.

a. Gas sensor
b. PIR sensor
c. Light sensor
d. Speaker

Answer:- B

Theses are Answers for Introduction To Internet Of Things

4. X” perfomms active application layer functions between IoT nodes and other entities. What is X?

a. IoT node
b. IoT proxy
c. IoT gateway
d. IoT Network

Answer:- A

5. Which of the following field in IPv4 header format indicates that it is concerned with reliable transmission’?

a. Traffic class
b. Hop limit
c. Fragment offset
d. Destination address

Answer:-D

6. Which of the following is a function of IoT Gateway?

a. Data forwarding
b. Device management
c. Protocol conversion
d. All of these

Answer:- A

7. Which of the following actuator converts pressure into force?

a. Mechanical actuators
b. Pneumatic actuators
c. Electric actuators
d. Magnetic actuators

Answer:- B

8. Which of the following mechanism for address autoconfiguration provide more control on the allocated addresses?

a. DHCPv6
b. SLAAC
c. Both DHCPv6 and SLAAC
d. None of these

Answer:- A

9. Which of the following can measure position?

a. Potentiometer
b. Encoder
C. Both potentiometer & encoder
d. None of these

Answer:- A



Theses are Answers for Introduction To Internet Of Things

10. In a scenario when the IoT proxy has uplink connectivitydoes the IoT LAN need global addressing mandatorily?

a. Yes
b. No
c. Not applicable

Answer:- A

11. Which of the following is TRUE?

a. M2M is not a subset of IoT
b. WOT and IoT are same
C. IoT and M2M are same
d. None of these

Answer:- A

12. Statement I: Aliasing error occurs if the input variable or added noise changes periodically at a frequency proportional to the multiple of the sampling rate.

Statement II: If the signal is monitored digitally, the sampling frequency can cause a dynamic error triggering aliasing error.

a. Both Statement I and II are false
b. Both Statement I and II are true
c. Statement I is false but Statement II is true
d. Statement I is true but Statement II is false

Answer:- B

13. Does polymer-based actuator find application in manufacturing artificial muscles?

a. Yes
b. No

Answer:- A

14. Unique Local Addresses are intended to allow routing over a network that expands over multiple links and routing hops, and even can expand over multiple networksCan these addresses prevent address collision?

a.Yes
b. No
c. Not Applicable

Answer:- B

15. Which of the following is an example of vector sensor?

a. Pressure sensor
b. Strain sensor
c. Both pressure and strain sensors
d. Sound sensor

Answer:- D

Theses are Answers for Introduction To Internet Of Thing

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.

More in this course: Introduction To Internet Of Things