Introduction to Operating Systems NPTEL Week 1 Assignment

                     

Introduction to Operating Systems Assignment

Course Link : https://nptel.ac.in/courses/106106144

Q1. A distributed system is a system whose components are located on different computers on a network, which communicate and coordinate their actions by passing messages to one another. 

a. a and b
b. a and c
c. c and d
d. All of the above

Answers:- d. All of the above

Q2. Which one of the following is False ?

a. Monolithic Kernel has direct communication with all the modules.
b. Monolithic Kernel is faster than microkernel.
c. Microkernel is faster than monolithic kernels
d. Monolithic Kernel is more crashable compared to microkernel

Answers:- b. Monolithic Kernel is faster than microkernel.

Q3. To extend the IO address range, we use the low memory region of the RAM as Memory mapped IO.

a. True
b. False

Answers:- b. False

Q4. Match the following?

a. 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
b. 1-c, 2-d, 3-b, 4-a
C. 1-b, 2-a, 3-c, 4-d
d. 1-a, 2-b, 3-d, 4-a

Answers:- a. 1-d, 2-c, 3-b, 4-a

Next Week Assignment Answers

Q5. fopen()  system call  switches from _____________  space

Answers:- USER

Q6. fopen()  system call  switches to _____________ space.

Answers:- KERNEL

Q7. For monolithic kernels, which of the following is False.

i) The entire kernel runs in protected mode.

ii) Communication between kernel modules is by system calls.

iii) Is likely to be more crashable.

a. I only
b. II only
C. I and III only
d. II and III only

Answers:- b. II only

Q8. _____________ module in the operating system helps in communicating with hardware devices.

Answers:- DEVICE DRIVER

Q9. In the absence of system calls, a user process can never dynamically allocate memory.

a. True
b. False

Answers:- TRUE

Q10. What are the features of Contiki OS

a. Provide good user interface features
b. Energy aware scheduling.
C. Small footprint
d. Zigbee protocol support

Answers:- b, c and d

Q11. With a monolithic kernel such as Linux, a process, when executing can occupy the entire 4GB address space (assuming a 32 bit system).

Answer:- True


These are answers to the Introduction to Operating Systems Assignment

More NPTEL course answers: CLICK HERE

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.