Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment

                     

These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment

Course Name: Introduction To Operating Systems

Link of course: Click here


Q1. A double fault is a fault that occurs when a CPU is trying to call an exception handler.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q2. Arrange in order of occurrence
a) Obtain the IRQ number from the interrupt controller
b) I/O APIC transfer interrupt to Local APIC.
c) Save the program states
d)Local APIC assert the CPU interrupt

Answer: d, b, c, a


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment


Q3. A system n processes, and with a non preemptive scheduler. What is the total number of scheduling possible?
a. n
b. n!
c. n(n-1)
d. 2^n

Answer: c. n(n-1)


Q4. When a CPU is interrupted, it
a. Stops executing instructions
b. Acknowledge interrupt and continues
c. Acknowledge interrupt and branches to a subroutine
d. Acknowledge interrupt and waits for the next instruction from the interrupted device

Answer: Acknowledge interrupt and waits for the next instruction from the interrupted device


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment


Consider a system having n CPUs, k processes, and k > n. Calculate the upper bound  and lower bound for the number of processes in the RUNNING, READY and BLOCKED states.

Q5. The upper bound is :
a. k, k, k
b. n, k, k
c. k, k , n
d. k, n, k

Answer: n, k, k


Q6. The lower bound is :
a. 1, 1, 1
b. 0, 0, 0
c. 0, 1 , 1
d. 1, 1, 0

Answer: d. 1, 1, 0


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment


Q7. Six bytes are required to store the Interrupt gate descriptor in Intel’s 80386 processor. Each descriptor comprises of 32 bits for the segment
selector and 16 bits for the offset(segment selector:offset). What is the total size in bytes of the interrupt descriptor table (IDT)?

a. 1256
b. 1024
c. 1536
d. 1280

Answer: c. 1536


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment


Q8. Which one of the following is FALSE?
a. Kernel level threads cannot share the code segment
b. User level threads are not scheduled by the kernel
c. Context switching between user level threads is faster than context switching between kernel level threads
d. When a user level thread is blocked, all other threads of its process are blocked

Answer: a. Kernel level threads cannot share the code segment


Q9. Context switching is not required for a system without multi programmed OS
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment


Q10. Which of the below statement is False?
a. Kernel stack can be used to store the context of a process
b. User stack is used to store the function details during function calls
c. Kernel stack is used to store the function arguments during systems calls
d. Context of the process is useful to restart the process after some time

Answer: b. User stack is used to store the function details during function calls


Q11. Match the following
a) a-3, b-1 c-4, d-2
b) a-3, b-4,c-1, d-3
c) a-4, b-1, c-4, d-2
d) a-4, b-3, c-2, d -1

Answer: b) a-3, b-4,c-1, d-3


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment

All weeks of Introduction To Operating Systems: https://progies.in/answers/nptel/introduction-to-operating-systems

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solution for Introduction To Operating Systems NPTEL Week 4 Assignment