Cloud Computing NPTEL Week 1 Assignment

                     

NPTEL Cloud Computing week 1 Assignment Answers

Link to Enroll : Click Here

Q1. Which of the following fall(s) under the “essential characteristics” of cloud computing?
a. Resource Pooling
b. Measured Service
c. Rapid Elasticity
d. Latency

Answer:- a,b,c


Q2. “Google Slide” is an example of

a. PaaS
b. laaS
c. SaaS
d. FaaS

Answer:- c


Q3. Which of the following is/are public cloud platform(s)?

a. Windows Server Hyper-V
b. Google Cloud Interconnect
c. Amazon Virtual Private Cloud
d. Microsoft Azure

Answer:- d


Q4.VM technology allows multiple virtual machines to run on a single physical system.

a. True
b. False

Answer:- a


NPTEL Cloud Computing week 1 Assignment Answers

Q5. Which one of the following is/are disadvantage(s) of cloud computing?

a. Resource pooling
b. It requires an always-on internet connection.
c. Ubiquitous
d. On-demand payment policy

Answer:- Update SOON


Q6. For less data-intensive applications, horizontal scale-out elasticity is the ideal solution.

a. True
b. False

Answer:- b


Q7. The combination of Service-Oriented Infrastructure and Cloud Computing realizes to

a. FTP
b. SNTP
c. XaaS
d. FaaS

Answer:- c


Q8. What is/are the main requirement(s) of a Cloud Service Provider (CSP)?

a. Increase agility
b. Increase cost
c. Increase productivity
d. Decrease cost

Answer:- a, c


Q9. PaaS (Platform as a Service) brings the benefits: (i) Creation of software (ii) Integration of web services and databases

a. Only (1)
b. Only (11)
c. Both (1) and (ii)
d. Neither (i) nor (ii)

Answer:- c


Q10. A is a distributed computer system that consists of a collection of interconnected stand-alone computers working together as an integrated computing resource.

a. Grid
b. Cluster
c. Cloud
d. Node:

Answer:- b


More from NPTEL : Progies.in

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.