Data Analytics With Python Week 10 Answers

                     

Q1. Sampling distribution for the goodness of fit test is the 

a. Poisson distribution 
b. t distribution  
c. normal distribution  
d. chi-square distribution

Answer:- d

Q2. The goodness of fit test is always conducted as a 

  • lower-tail test  
  • upper-tail test 
  • middle test  
  • None of these 

Answer: b

Q3. State True or False: Statement: Null hypothesis for the chi-square test of independence assumes that all the proportions are equal. 

  • True 
  • False

Answer: true

Q4. Statistical test conducted to determine whether to reject or not reject a hypothesized probability distribution for a population is known as a ________

  • contingency test 
  • probability test  
  • goodness of fit test  
  • None of these 

Answer: c

Q5. What is the minimum no. of variables/ features required to perform clustering?

  • 3

Answer: b

Q6. State True or False: The chi-square test of independence is used to analyze the frequencies of two variables with multiple categories and determine whether they are independent

  • True 
  • False

Answer:- true

Q7. State True or False: Minkowski distance is a generalization of both Euclidean and Manhattan metrics

  • True 
  • False

Answer: true

Q8. In order to perform the chi-square test to check independence in python using scipy, we import _________ 

  • chi2_test 
  • chi_square_independence 
  • chi2_contingency 
  • None of these

Answer: c

Q9. Let x1 = (1,2) and x2 = (3,5) be the co-ordinates for two objects. The Euclidean and Manhattan distance between these two objects is __________ respectively

  • 4.2 and 3 
  • 3.15 and 2 
  • 3.61 and 5 
  • None of these

Answer: c

Q10. State true or false: Discriminant Analysis does not require the grouping variable to be known at the beginning

  • True 
  • False

Answer: false