NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4

                     

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. Which of the following UAV topology is self-configuring?
a. Mesh
b. Star
c. Both mesh and star
d. Grid

Answer: c. Both mesh and star


Q2. In WMSNs application, which of the following deployment can provide better sensing and prolong network lifetime?
a. Scalar sensor nodes
b. Camera sensor nodes
c. Both scalar and camera sensor nodes
d. Vector sensor nodes

Answer: c. Both scalar and camera sensor nodes


Q3. In which of the following algorithms only a subset of nodes in the WASN participate in sensing, communication, and computation?
a. Localized
b. Distributed
c. Centralized
d. All of these

Answer: a. Localized


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q4. In general, the target-tracking problem consists of a WSN, whose nodes are strategically or randomly deployed across the sensor field. Is the statement true?
a. Yes
b. No

Answer: a. Yes


Q5. In Ad-Hoc FANETs, which of the following set-up can be considered as ground network?
a. Stationary WSNs
b. Control stations
c. VANETS
d. All of these

Answer: d. All of these


Q6. Which of the following components in M2M monitors the status of devices and M2M area networks, and controls them based on their status?
a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer: b. M2M Device Platform


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q7. In the guided target-tracking problem formulation, a tracker is added to the problem. The tracker follows the trajectory defined by beacon nodes to intercept the target. Which of the following objectives best define this tracking algorithm?
a. to fuse data about the target
b. to use the least amount of communication to reach the target
c. to reach the target in the shortest possible time
d. to increase the network lifetime

Answer: c. to reach the target in the shortest possible time


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q8. In gateway selection algorithm in FANETs, each UAV acquires the information of all UAVs within its hop(s).
a. One
b. Two
c. More than one
d. Can’t be specific

Answer: b. Two


Q9. A crossing is covered if it is in the _________________ region of at least one node’s coverage disk.
a. exterior
b. interior
c. either exterior or interior
d. boundary

Answer: b. interior


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q10. There are several major challenges related to target-tracking applications. Which of the following is NOT among those challenges?
a. target recovery
b. node non-cooperation
c. future-position estimation
d. energy management

Answer: b. node non-cooperation


Q11. Which of the following components in M2M manages inquiry?
a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer: a. M2M User Platform


Q12. Which of the following is NOT regarded as one of the major scatters of underwater sound in Underwater Acoustic Sensor Networks?
a. Non-linear internal waves
b. Solitons
c. Linear internal waves
d. None of these

Answer: c. Linear internal waves


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q13. In Optimal Geographical Density Control (OGDC) algorithm, a node if its coverage area is completely covered.
a. wakes up
b. starts listening
c. sleeps
d. backs off

Answer: c. sleeps


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4


Q14. Which of the following elements of target-tracking algorithm can perform data fusion?
a. Active node
b. Inactive node
c. Beacon node
d. Sink node

Answer: d. Sink node


Q15. Which of the following components of Mobile Wireless Sensor Networks (MWSN) moves in order to collect data from sensor nodes?
a. Mobile sensor node
b. Data mule
c. Mobile sink
d. Both data mule and mobile sink

Answer: d. Both data mule and mobile sink


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4

More of weeks of Introduction To Internet Of Things: https://progies.in/answers/nptel/introduction-to-internet-of-things

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Week 4