NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5

                     

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. UMB consists of ___________.
a) UMB-A and UMB-C
b) UMB-A and UMB-B
c) UMB-B and UMB-C
d) UMB-A and UMB-E

Answer: a) UMB-A and UMB-C


Q2. UMB creates virtual maps among the _________ of all middleware home networks.
a) Virtual devices
b) Physical devices
c) Heterogeneous devices
d) Services

Answer: b) Physical devices


Q3. Which of the following is the functionality of UMB adaptors?
a) Translate local middleware’s message into global metadata’s message
b) Translate global middleware’s message into global metadata’s message
c) Translate local middleware’s message into local metadata’s message.
d) Translate global middleware’s message into local meta-data’s message

Answer: a) Translate local middleware’s message into global metadata’s message


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5


Q4. Which of the following is true?
a) Relay is an actuator that uses electromagnetic effect to acts as a switch.
b) Relay can open and close circuit when electricity is passed through it.
c) Relay can be used to control the power supply to any other connected device.
d) All of these.

Answer: d) All of these.


Q5. What is sketch?
a) Program coded in IoT devices.
b) Program coded in Arduino IDE.
c) Services of Arduino Uno.
d) Services of IoT devices.

Answer: b) Program coded in Arduino IDE.


Q6. What is function setup()?
a) Point where code terminates.
b) Point where code starts.
c) It iterates the task in the program.
d) None of the above.

Answer: b) Point where code starts.


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5


Q7. Which of the following is true for the given command?
random(10);

a) Gives random number within the range [0, 10]
b) Gives random number within the range [1, 10]
c) Gives random number within the range [0, 9]
d) Reset the pseudo-random number generator with seed value 10SHOW ANSWER

Answer: a) Gives random number within the range [0, 10]


Q8. Which kind of conflict occur when different processing logics are applied to same IoT networked devices or applications?
a) Semantic conflict
b) Syntactic conflict
c) System conflict
d) Device conflict

Answer: a) Semantic conflict


Q9. Which of the following is TRUE for the sketch command given below?
a) Provides a delay of 3000 seconds
b) Provides a delay of 3 seconds
c) Provides a delay of 3000 nano seconds
d) Provides a delay of 3000 simulation time

Answer: b) Provides a delay of 3 seconds


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5


Q10. Which of the following solutions are not responsible for generating unique address?
a) Election Product Code (EPC)
b) Unique Product Code (UPC)
c) Uniform Resource Identifier (URI)
d) IP Addresses

Answer: b) Unique Product Code (UPC)


Q11. How many digital I/O pins are there in Arduino Uno.
a) 14
b) 54
c) 11
d) 16

Answer: a) 14


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5


Q12. The interoperability between devices and device user in term of message formats is called ____________.
a) Systematic interoperability
b) Semantic interoperability
c) Syntactic interoperability
d) Device interoperabilitySHOW ANSWER

Answer: c) Syntactic interoperability


Q13. ____________ dynamically maps physical devices with different domains.

a) Collaborative concept
b) Middleware technology
c) End devices
d) Cloud

Answer: b) Middleware technology


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5


Q14. Which of the following ontology utilize previous data to estimate what is going to happen?
a) Device ontology
b) Physical domain ontology
c) Estimation ontology
d) Virtual domain ontology

Answer: c) Estimation ontology


Q15. Which component of UMB converts physical devices into virtually abstracted one, as described by Universal Device Template (UMB)
a) UMB-A
b) UMB-C
c) UDT mapping
d) UMB-BSHOW ANSWER

Answer: b) UMB-C


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5

More of weeks of Introduction To Internet Of Things: https://progies.in/answers/nptel/introduction-to-internet-of-things

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 Week 5