NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6

                     

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. What is the value that is assigned to the variable t in the given piece of python code? i, f, str=50, 50.68, “Welcome to python”
a. 50
b. 50.68
c. Welcome to python
d. All of these

Answer: b


Q2. What is the output of the following piece of python code?
x=17 y=23 z=x+y print(z
)
a. 40
b. 6
c. 1723
d. 30

Answer: c


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q3. Fill in the blanks. Raspbian is a/n__________.
a. Microcomputer
b. Minicomputer
c. Operating system
d. Assembler

Answer: c


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q4. What is the output of the following piece of Python code?
t1 = “‘Welcome to python coding print(t1[8:14])

a. to pyth
b. SyntaxError: invalid syntax
c. e to pyt
d. to pyt

Answer: d


Q5. Fill in the blanks. Raspberry Pi 3 Model B has a GPU support of__________.
a. 400 MHz video core IV
b. 250 MHz video core IV
C. Quad cortex [email protected]
d. ARM [email protected] GHz

Answer: a


Q6. Which of the following represents the command used for rebooting Raspberry Pi?
a. sudo reboot
b. sudo apt-get rebooting
c. pip install rebooting
d. All of these

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q7. It is not possible to return multiple values from a function in Python.
a. True
b. False

Answer: b


Q8. What is the data type ot the va1able Is in the following piece of Python code? 1s{1: “item”, “key”: “21”, “year”: 2022}
a. dictionary
b. list
c. tuple
d. All of these

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q9. A function in Python may or may not return a value.
a. True
b. False

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q10. What are the basic modes to open a file in python?
a. Read mode (r) and write mode (w)
b. Append mode (a)
c. Both read and write mode (r+)
d. All of these

Answer: d


Q11. What are the socket types that exist in Python based socket programming?
a. AF_DG and SOCK SM
b. AF_UNIX and AF_INET
c. SOCK_UX and SOCK_IT
d. SOCK_DGRAM and SOCK_STREAM

Answer: d


Q12. Does Python support exception handling?
a. Yes
b. No

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q13. Which of the following must be used to terminate a loop and move to the next code atter the loop?
a. list
b. try
c.continue
d. break

Answer: d


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6


Q14. Select the option that does not represent a keyword in Python language?
a. while
b. if
c. try
d. integer

Answer: d


Q15. Raspberry Pi does not support any other language other than Python?
a. True
b. False

Answer: b


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6

More of weeks of Introduction To Internet Of Things: https://progies.in/answers/nptel/introduction-to-internet-of-things

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Week 6