NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7

                     

These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. You have an IoT temperature sensor that is sensing temperature from a particular location and sending the data over the network to a server situated far away in another city for storage. This is an example of remote data logging.
a. True
b. False

Answer: a


Q2. For a two-way communication between a client and server, i.e both the client and the server send data to each other, it is important that both of them knows about the following about each other
a. Only the IP address of server
b. Only the port number of client
c. Both the P address and port number
d. Neither the IP address nor the port number

Answer: c


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q3. If you are using Raspberry Pi (RPi) to connect standard IoT sensors (such as DHT temperature sensors), which among the following components of the Raspbery Pi do you use connect your Pi to your sensor for data transfer.
a. HDMI port of the RPi
b. MicroSD card slot of the RPi
c. Ethernet LAN port of the RPi
d. General Purpose Input Output (GPIO) pins of the RPi

Answer: d


Q4. It is possible to connect a single DHT temperature sensor with a suitable number of connection wires with two Raspberry Pis acting as a client for the same sensor.
a. True
b. False

Answer: b


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q5. Which among the following denotes the connect connection order for a standard 4-PN DHT sensor with the order of PIN numbers taken as 4,3,2,1 (from right to left)
a. Data, Null, Ground, Power
b. Ground, Data, Power, Null
c. Ground, Null, Data, Power
d. Power, Data, Null, Ground

Answer: c


Q6. Using the matplotlib library in Python, you are plotting a graph of pressure values versus time, with pressure taken in the vertical axis and time taken in the horizontal axis. While writing the code to plot the graph, which among the following is the corect parameter (denoted by “??’) that you can write within the function “ylabel(??)”
a. Time
b. Pressure
c. Length
d. Mass

Answer: b


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q7. Lack of centralized control is a problem and limitation of traditional network architectures without Software Defined Networking (SDN) support
a. True
b. False

Answer: a


Q8. Detaching the physical hardware from the overlying software components, such as the Operating System (Os) and applications forms an important aspect of transitioning to SDN
a. True
b. False

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q9. Flow rules are stored within SDN switches that run the penFlow protocol in the following format.
a. Images
b. Files
c. Tables
d. None of these

Answer:


Q10. Among the following, which is the most unlikely to be considered as a suitable candidate for a match- field for flow rules in SDN
a. Source port number of the packet
b. Destination IP address of the packet
c. Temperature of the switch motherboard
d. Destination MAC address.

Answer: c


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q11. In SDN, the central controller of one network can communicate with the central controller of another sDN network through which of the following directional APIs
a. East-West bound APIs
b. Southbound APIs
c. Westbound APIs
d. None of these.

Answer: a


Q12. Suppose in SDN, there are two switches S1 and $2. The same packet P arrives in both the switches, s2 does not have the appropriate flow rule to forward this particular packet, whereas S1 has. Then with respect to the two switches, what is the corect action that is taken.
a. S1 sends PACKET_IN to controller, $2 forwards the packet
b. $2 sends PACKET _IN to controller, S1 forwards the packet
c. Both S1 and $2 send PACKET_IN to controller
d. Both S1 and $2 forward the packet.

Answer: b


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q13. No matter how big an SDN network becomes, we can never have more than one SDN controller.
a. True
b. False

Answer: b


Q14. With Software Defined IoT, it is possible to control the individual physical sensor and actuator nodes as well as rule placement of the backbone network remotely by suitable orchestration and software.
a. Yes
b. No

Answer: a


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7


Q15. Soft-WSN that has been proposed as one of the solutions to Software Defined IoT achieves the following
a. Only Device Management
b. Only Topology Management
c. Both Device and Topology Management
d. Neither Device nor Topology Management

Answer: c


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7

More of weeks of Introduction To Internet Of Things: https://progies.in/answers/nptel/introduction-to-internet-of-things

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions of NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 Week 7