Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment 1

                     

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment 1

Link to Enroll: Click Here

1. The input given from keyboard is converted to computer understandable unit (bit) by the standard
a) ISO
b) ANSI
c) ASCII
d) EBCDIC

Answer:- b


2. The execution nature of C program is
a) Event-based
b) Concurrent
c) Multi-threaded
d) Sequential

Answer:- d


3. Choose the correct statements from the following
i) In high-level language, testing and debugging a program is difficult than assembly language.
ii) C programs are highly portable on any type of operating system platform.
iii) A flowchart is a visual representation of the sequence of steps for solving a problem.
iv) The role of a compiler is to translate source program statements to decimal codes.
a) (i) and (ii)
b) (ii) and (iii)
c) (i), (ii), and (iii)
d) (ii), (iii), and (iv)

Answer:- b


4. When we write X=Y in C, which of the following statements is valid?
a) X and Y both have same values but different locations.
b) X and Y both have same location and same values.
c) X and Y have different values and same location.
d) X and Y have different values and different locations.

Answer:- a


5. What will be the output of the flowchart given below?

a) 4

b) 8

c) 16

d) 20

Answer:- c

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment 1


6. The output of the following algorithm is

a) 21

b) 28

c) 30

d) 40

Answer:- b


7. The print values of ‘a’ and ‘b’ of the flowchart below are

a) a=4, b=6

b) a=6, b=4

c) a=10, b=2

d) a=2, b=10

Answer:- b


8. The program which translates high level program into its equivalent machine language program is called
a) a translator
b) a language processor
c) a converter
d) None of the above

Answer:- a


9. An interpreter reads the source code of a program
a) one line at a time
b) two line at a time
c) complete program in one stroke
d) None of these

Answer:- a


10. The C language has been developed at
a)   IBM, USA
b)   Borland International, USA
c)   Sun Microsystems
d)   AT & T Bell Labs, USA

Answer:- d


More From NPTEL: Click Here

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.