Unit 1 (DT2) Sem2

                     

Internet of Things

Ex 1.1

PRE-LAB-1.1

Question 1-Which of the following is true?

IoT is a subset of M2M

M2Mis a subset of IoT

IoT is a subset of CPS

CPS is a subset of Web of Things (WoT)

Ans-M2Mis a subset of IoT

Question 2-Which of these statements regarding sensors is True?

Sensors are input devices.

Sensors can be analog as well as digital

Sensors respond to some external stimuli

All of these

Ans-All of these

Question 3-The approximation of the measured property sensed by a digital sensor induces:

Quantization error

Hysteresis error

Aliasing error

All of these

Ans-Quantization error

Question 4-The phenomenon of the output signal slowly changing independent of the measured quantity is called:

Aliasing

Drift

Hysteresis

None of these

Ans-Drift

Question 5- Which of these is NOT related to IoT scalability?

Flexibility within Internet

Large scale deployment

Real time connectivity of billions of devices

Range of each sensor node

Ans-Range of each sensor node

POST LAB 1.1

Question 1-M2M is a term introduced by

IoT service providers

Fog computing service providers

Telecommunication service providers

None of these

Ans-Telecommunication service providers

Question 2-Which one of the following is the main feature of Industry 4.0?

Mass Production

Automation

Intelligent things

None of these

Ans-Intelligent things

Question 3-Which one of the following defines “Interoperability”?

To enabling communication between heterogenous objects

To enabling communication between homogenous objects

To provide information clarity between different objects

None of these

Ans-To enabling communication between heterogenous objects

Question 4-How interconnection and integration of devices, equipment, workforce,
supply chain, work platform helps manufacturing industries?

It reduces operational cost, optimizes resources and reduces waste

It increases efficiency of the worker

Improved safety at the workplace

All of these

Ans-All of these

Question 5-Which organization coined the term Industrial Internet?

IBM

Microsoft

General Electric

Intel

Ans-General Electric


Ex 1.2

PRE LAB 1.2

Question 1- Which among the following IoT device require an operating system?

Arduino

Raspberry Pi

Node MCU

None of these

Ans-Raspberry Pi

Question 2-Which among the following allows us to identify objects and extract information?

RFID

Sensors

Actuators

IoT nodes

Ans-RFID

Question 3-Which of the following is an issue for the intermittent connectivity in IoT?

Resource Utilization

Desynchronization

Data Loss

All of these

Ans-All of these

Question 4-The IoT nodes in a IoT network can have which of the following address?

Globally Unique Address

Unique Local Address

Link Local Address

All of these

Ans-Unique Local Address

Question 5-A sensor converts a physical event to __ signal.

Mechanical

Hydraulic

Electrical

Pneumatic

Ans- Electrical

POST LAB 1.2

Question 1-A program written with the IDE for Arduino is called___________

IDE Source

Source Code

Dry Code

Sketch

Ans-Sketch

Question 2-Arduino IDE consists of which of the following function?

Build() and loop()

Setup() and build()

Setup() and loop()

Loop() and build() and setup()

Ans-Setup() and loop()

Question 3-Why interoperability is required in Internet of things?

Heterogenous wireless communication protocols

Different programming languages

Different control models

All of the above

Ans-

Question 4-The language used in Arduino cross platform IDE is

Python

C++

Both C and C++

Java

Ans-Both C and C++

Question 5-The function delay (xx) in Arduino programming counts the values of delay in:

Seconds

Minutes

Milliseconds

Hours

Ans-Milliseconds


Ex 1.3

PRE LAB 1.3

Q1-Some of the basic ready-to-use sample examples available in which of the following menu in an Arduino IDE?

File—- Open—- Examples—- Select any program

File—- New—- Create—- Examples

Examples—- Try—- Choose

Files—- Examples—- Select any program

ANS-Files– Examples—- Select any program

Q2-How many default functions are there in an Arduino Sketch?

1

2

3

None

ANS-2

Q3-Which of the following functions return value 1 or 0?

digital Write()

delay()

loop()

is Digit()

ANS-is Digit()

Q4-Which sensor is RFM3200?

Temperature Sensor

Pressure Sensor

Humidity Sensor

Light Sensor

ANS-Temperature Sensor

Q5-Which of the following is a distance measuring sensor module?

DHT22

HC-SR04

TSL2591

HC-SR505

ANS-HC-SR04

POST LAB 1.3

Q1-A function is a series of programming statements that can be called by name. Which command is
called once when the program starts?

loop()

setup()

(output)

(input)

ANS- setup()

Q2-Application of Tactile sensors is.

Elevator touch-sensitive buttons

Smart mobile phones

Cars

Both a and b

ANS-Both a and b

Q3-LDR sensor is abbreviated as

Light Dependent Resistor

Light determinant Resistor

Luminous Duplicated Resistor

None of the above

ANS-Light Dependent Resistor

Q4-The ratio between the resultant output signal to a measured property of a sensor is called__.

Sensitivity

Resistivity

Conductivity

Both b and c

ANS-Sensitivity

Q5-What is the smallest change which a sensor can detect termed as

Accuracy

Precision

Resolution

Scale

ANS-Resolution


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.