Unit 2 (DT2) Sem2

                     

Augumented Reality

Ex 2.1

*pending


Ex 2.2

PRE LAB 2.2

Question 1–In immersive technology, what does MR stands for

Mixed Reality

Measured Reality

More Reality

Mirrored Reality

Ans-Mixed Reality

Question 2–Which decade saw the debut of augmented reality technology?

1960’s

1970’s

1980’s

1990’s

Ans-

Question 3–In 2009, who was the first celebrity to be brought to life in AR in a print magazine?

Taylor Swift

Brad Pitt

Robert Downey Jr

Beyonce Knowles

Ans-Robert Downey Jr

Question 4–Which industry was the first to use augmented reality for commercial purposes?

Auto

Fashion

Film

Food

Ans- Auto

Question 5–Which organization used augmented reality as a navigation tool in the 1990’s?

NASA

British Royal Navy

United States Air Force

MI6

Ans-NASA

POST LAB 2.2

Question 1-Which defines AR?

A medical enhancement

A mechanical enhancement

A computer enhancement

None of these

Ans- A computer enhancement

Question 2-Which is caused by AR?

Hologram

Holocaust

Screensaver

Holophrastic

Ans- Hologram

Question 3-How is VR different from AR?

It offers a digital recreation

It offers speed

It’s Creative

None of these

Ans- It offers a digital recreation

Question 4-Which definition best bits “Augmented reality”?

Technology that turns physical objects into digital objects

Technology that overlays digital information on top of real world items

Technology that completely immerses users in a new digital world

Technology that can achieve a human level understanding of images

Ans-

Question 5-Which popular Netflix show also put AR on the mainstream map, with one particularly
spooky episode featuring AR in gaming?

House of cards

Black Mirror

Master of none

Sense8

Ans- Black Mirror


Ex 2.3

PRE LAB 2.3

Question 1-Which is not the software of AR technology?

Sudan

Kudan

Wikitude

Easy AR

Ans-Sudan

Question 2-A wearable computing device in the form of computerized eyeglasses.

HMD

Helmets

Smart Glasses

VR

Ans-Smart Glasses

Question 3-Tracking based on geo-location information.

Location based

Marker less

Marker based

GPS

Ans-

Question 4-Which is the software of AR technology?

AR ToolKit

Vuforia

Wikitude

All

Ans-All

Question 5-Which is not hardware of AR technology?

Display device

Tracking device

Input Device

Printing Device

Ans-Printing Device

POST LAB 2.3

Question 1–Retail is one industry predicted to be significantly disrupted by AR.
Approximately what percentage of consumers are ready to experience AR when shopping?

3%

10%

16%

29%

Ans- 29%

Question 2–BOOM stands for

Binocular Omni-Orientation Manager

Binary Omni-Orientation Manager

Binocular Omni-Orientation Monitor

Binary Omni-Orientation Monitor

Ans-Binocular Omni-Orientation Monitor

Question 3-A term of illusion of immersion by projecting stereo images on the walls and floor of a room.

CAVE

BOOM

GUI

HMD

Ans-CAVE

Question 4–It is a mediated environment which creates the sensation in a user of being present in a physical surrounding.

WWW

VR

HMD

GUI

Ans-VR

Question 5–A term to describe the extent to which a user can modify form and content of a mediated environment.

Vividness

Richness

Interactivity

Mapping

Ans-Interactivity


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.