Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions

                     

Course Name: Soft Skills NPTEL

Link of course: Click Here

These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions


Q1) The study of mental space during a communicative situation is called Proxemics.

True

False

Answer: False


Q2) In Thailand and Laos, it is rude for a stranger or acquaintance to touch a child on the top of the head.

True

False

Answer: True


Q3) In meta-communication meaning is restricted only to words.

True

False

Answer: False


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions


Q4) Effective Listening is different from hearing and it requires adequate practice.

True

False

Answer: True


Q5) A good conversation is only where both the speaker and the listener come into a sort of symphony.

True

False

Answer: True


Fill in the blanks

Q6) The study of time is called _________.

ergonomics

chronemics

Answer: chronemics


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions


Q7) Meta-communication symbolizes_________.

partiality

neutrality

Answer: neutrality


Q8) Lying is done with words and also with ________.

lips

silence

Answer: silence


Q9) A successful communication is the result of shared assumptions and _________

unspoken arguments

spoken words

Answer: unspoken arguments


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions


MCQs

Q10) To which stage of Listening, does Interpreting belong?

First

Second

Third

Fourth

Answer: Third


Q11) Which one of the following statements is/are most suitable for Combative listening?

Listening simply to promote/strengthen our own views

Listening to each and every word of the speaker

Listening to words and analyzing them simultaneously.

None of the above.

Answer: Listening simply to promote/strengthen our own views


Q12) Pick out the odd one which does not fall into the external factors that affect listening :

culture

space

noise

time

Answer: space


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions


Q13) In the word Meta-Communication, what does “Meta” mean?

Nearby

Cease

Beyond

Imminent

Answer: Beyond


Q14) Which of the following does not fall under the High Context Culture?

France

China

Mexico

Greece

Answer: France


Q15) Which of the following is not symbolized by a handshake?

Animosity

Dominance

Submission

Equality

Answer: Animosity


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions

All Weeks of Soft Skills: https://progies.in/answers/nptel/soft-skills

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 3 Assignment Solutions