Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions

                     

Course Name: Soft Skills NPTEL

Link of course: Click Here

These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q1. Emphasis on facts and figures play a very crucial role in negotiation.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2. When we reach an agreement during the negotiation, we should emphasize the other party’s benefit.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q3. Phonetic sound of 8 is most fortuitous of numbers auguring prosperity.                       
a. True
b. False

Answer: a. True


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q4. NAFTA stands for North American Foreign Trade Agreement.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q5. People of high context cultures seldom put more stress on non-verbal communication.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q6. Allowing the discussion to go long is one of the critical factors in negotiation.
a. True
b. False

Answer: b. False


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q7. As a negotiator, one must be aggressive throughout without bothering about the other party’s interests.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q8. Which of the following is not an ingredient of self-actualization needs according to Maslow’s theory of human needs?
a. Morality
b. Creativity
c. Shelter
d. Property

Answer: c. Shelter


Q9. Which of the following is the proper way to say “NO” in Japan?
a. Shaking heads back and forth
b. Nodding up and down
c. Raising their chin
d. Moving their right hands

Answer: d. Moving their right hands


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q10. Which of the following is not accurate about the characteristics of culture?
a. Culture norms are logical
b. Cultures are static
c. Culture represents identity and community
d. Culture can be learned

Answer: b. Cultures are static


Q11. “Let us never try to negotiate out of fear, but let us also not fear to negotiate.” A quote by which famous personality?
a. Winston Churchill
b. John F Kennedy
c. Theodore Roosevelt
d. None of the above

Answer: b. John F Kennedy


Q12. Which of the following is the full form of GATT? 
a. General Association of Trade and Tokens
b. Geneva Agreement on Technology and Trade
c. General Agreement on Tariff and Trade
d. General Association on Trades and Traffic

Answer: c. General Agreement on Tariff and Trade


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q13. What is the meaning of “You Attitude” style in business?
a. To believe more in the welfare of the organization.
b. To believe in your own welfare.
c. To convince other parties how they will be benefitted from a deal.
d. None of the above.

Answer: c. To convince other parties how they will be benefitted from a deal.


Q14. Which of the following is not a strategy to resolve deadlock?
a. To point out no further concessions to be made.
b. To use unethical aspects of the agreement.
c. To explain and emphasize consequences
d. To show sunny side to the other party

Answer: b. To use unethical aspects of the agreement.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions


Q15. Which of the following works significantly while using Persuasion as a critical factor in Negotiation?
a. Agreeing instantly
b. Talking and listening
c. Intimidating throughout
d. Whispering and noting points

Answer: b. Talking and listening


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions

All Weeks of Soft Skills: https://progies.in/answers/nptel/soft-skills

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 4 Assignment Solutions