Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions

                     

Course Name: Soft Skills NPTEL

Link of course: Click Here

These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions


Q1. What type of language is used in an adjustment letter?
a. Clear
b. Empathetic
c. Both A & B
d. None

Answer: c


Q2. Which one of the following is not a feature of an adjustment letter?
a. Honesty
b. Confidentiality
c. Hideousness
d. Treachery

Answer: d


Q3. Which of the following is/are not the characteristics of a business letter?
a. Clear content
b. Tone of goodwill
c. Correct format
d. Ambiguity

Answer: d


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions


Q4. We are grateful for the information you will provide because it will help us have a smooth transaction.
To which form of business letter does the above statement belong?

a. Letter of enquiry
b. Refusal letter
c. Both A & B
d. None of the above

Answer: a


Q5. Which one of the following is not a type of business letter?
a. Business enquiry
b. Sales letter
c. Letter of reference
d. Quotations

Answer: c


Q6. A letter of debit is a type of business letter.
a. True
b. False

Answer: b


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions


Q7. The letter I stands for Intelligence in the AIDA process of a sales letter.
a. True
b. False

Answer: b


Q8. Email is one of the slowest modes of communication.
a. True
b. False

Answer: b


Q9. Creative and innovative ideas should be mandatorily developed in the research paper.
a. True
b. False

Answer: a


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions


Q10. Clear content is one of the characteristics of a business letter.
a. True
b. False

Answer: a


Q11. When a customer writes to correct a wrong, the letter written for this purpose is known as ________.
a. a claim letter
b. an adjustment letter

Answer: a


Q12. A___________ letter is a written pitch to attract potential customers to a product or service.
a. claim
b. sales

Answer: b


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions


Q13. In _________ the inside address is written on the left-hand margin.
a. full block
b. semi-block format

Answer: b


Q14. Open punctuation is followed in the address line of ________ format.
a. modified block
b. full block

Answer: b


Q15. A ________ letter can be used to evaluate present or former employees.
a. recommendation
b. collection

Answer: a


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions

All Weeks of Soft Skills: https://progies.in/answers/nptel/soft-skills

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 6 Assignment Solutions