Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions

                     

Course Name: Soft Skills NPTEL

Link of course: Click Here

These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions


Q1. The term “reports” has been derived from the Latin word:
a. Reportare
b. Rapporteur
c. Reportee
d. Reportere

Answer: a


Q2. Find out the correct statement(s) about the personal interview as a method of data collection:
a. An interview shows both verbal and non-verbal behaviour
b. It accommodates the obtrusive behaviour of the interviewer
c. It can provide the interviewer with further information after observation
d. Both A & C

Answer: d


Q3. Which of the following doesn’t comprise the salient features of a report?
a. A formal piece of writing
b. A factual account
c. Written in a pompous language
d. Well organised

Answer: c


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions


Q4. What is/are the objective(s) of a report?
a. To update progress
b. To arrive at a result based on data collection
c. To spread information
d. All of the above

Answer: d


Q5. Which is the best method of data collection when you have a large crowd:
a. Personal interviews
b. Questionnaire
c. Telephonic interview
d. Personal observation

Answer: b


Q6. No fixed structure is included in literary writings.
a. True
b. False

Answer: a


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions


Q7. Technical reports are subjective in approach.
a. True
b. False

Answer: b


Q8. Unity and coherence are the salient features of a report.
a. True
b. False

Answer: a


Q9. Short reports are usually formal in nature.
a. True
b. False

Answer: b


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions


Q10. One should consistently use concise, plain, and direct language while drafting a technical report.
a. True
b. False

Answer: a


Q11. __________ language is used in technical reports.
a. Plain
b. Rhetorical

Answer: a


Q12. There is no aesthetic pleasure included in __________ reports.
a. mechanical
b. technical

Answer: b


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions


Q13. A __________ is a formal communication written for a specific purpose; it includes a description of procedures followed for the collection and analysis of data.
a. report
b. bibliography

Answer: a


Q14. ____________ reports are non-technical in nature.
a. Management
b. Routine

Answer: a


Q15. Library and the Internet are the ____________ sources of data collection.
a. primary
b. secondary

Answer: b


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions

All Weeks of Soft Skills: https://progies.in/answers/nptel/soft-skills

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 7 Assignment Solutions