Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions

                     

Course Name: Soft Skills NPTEL

Link of course: Click Here

These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions


Q1. Which of the following features is/are included in an abstract?
a) Pagination
b) Graphs and charts
c) Purpose of the report
d) Equations, figures, and tables

Answer: c) Purpose of the report


Q2. Which among the following does not formulate an executive summary of a report?
a) Objectives
b) Findings
c) Methodology
d) References

Answer: d) References


Q3. “Style for functional writing should be unobtrusive, an invisible medium like a windowpane through which the information can be clearly seen”. 
Who has said these lines?

a) George Orwell
b) Nathanial Hawthorne
c) George Elliot
d) Mohsin HamidSHOW ANSWER

Answer: a) George Orwell


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions


Q4. What is/are the advantage(s) of group communication?
a) Seldom productive and fruitful
b) Individual views are often ignored
c) Creates a sense of belonging and adds group dynamics
d) Hidden agenda of some may affect group interaction

Answer: c) Creates a sense of belonging and adds group dynamics


Q5. Which one is/are the correct form of MLA formatting style?
a) Gibaldi, Joseph. MLA Handbook for writers of Research Papers. Sixth Edition. New Delhi: EWP. 2004
b) Gibaldi, J. MLA Handbook for Writers of Research Papers. 2004. New Delhi, Edition: EWP.
c) Both A & B
d) None of the aboveSHOW ANSWER

Answer: a) Gibaldi, Joseph. MLA Handbook for writers of Research Papers. Sixth Edition. New Delhi: EWP. 2004


Q6. An abstract is a clear, concise, and condensed record of any report or research paper.
a) True
b) False

Answer: b) False


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions


Q7. Summary is generally shorter than the abstract.
a) True
b) False

Answer: b) False


Q8. Acceptance of everyone’s ideas without any discussion is one of the advantages of group communication skills. 
a) True
b) False

Answer: a) True


Q9. Working towards a common set of goals is one of the characteristics of a team.
a) True
b) False

Answer: a) True


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions


Q10. Glossary serves as a window display of the report.
a) True
b) False

Answer: b) False


Q11. ___________ is one of the ways of improving report style.
a) Readability
b) Impenetrability

Answer: a) Readability


Q12. A _________ is an assemblage of persons who work, interact, and co-operate with one another in achieving a common goal in a specified time.
a) Team
b) Group

Answer: b) Group


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions


Q13. A group of people who join for achieving a common goal within a stipulated period, having collective accountability is known as the _________ .
a) team
b) propagandists

Answer: a) team


Q14. Encouraging, harmonizing, and compromising come under _________ roles of the group.
a) self-oriented
b) maintenance

Answer: a) self-oriented


Q15. A language full of technical or special words used in a particular profession is called __________.
a) jargon
b) trope

Answer: a) jargon


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions

All Weeks of Soft Skills: https://progies.in/answers/nptel/soft-skills

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are solutions for Soft Skills NPTEL Week 8 Assignment Solutions