Software Testing NPTEL Week 6 Assignment

                     

Course Name: Software Testing

Link to Enroll: Click here

These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment


Q1. While applying logic-based testing to test source code, is it true that the predicates can be taken exactly as they occur in code always?
a) Yes, the predicates can be considered exactly as they occur in code.
b) No, some times we have to add extra clauses to the predicate

Answer: b) No, some times we have to add extra clauses to the predicate


Q2. How do logical predicates occur in finite state machines?
a) The logical predicates occur as a part of the states of the finite state machines.
b) The logical predicates occur as guards in the transitions of the finite state machines.

Answer: b) The logical predicates occur as guards in the transitions of the finite state machines.Soon


Q3. In a requirements specification document, where do logical predicates occur?
a) They occur directly as a part of the requirements.
b) They occur as pre-conditions, invariants and post-conditions in the requirements.
c) All the conditions in requirements can be translated into predicates.
d) Logical predicates cannot be found in requirements.

Answer: b) They occur as pre-conditions, invariants and post-conditions in the requirements.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment


Answer the following questions for the method twoPred() below.
The method is called with two input parameters x and y.

public String twoPred (int x, int y)
{
boolean z;
if (x < y)
z = true;
else
z = false;
if (z && x+y == 10)
return z;
else
return z-1;
}

These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment


Q4. State true or false: The internal variable z in the second predicate needs to be re-written in terms of the input parameters x and y.
a) True
b) False

Answer: a) True


5. Is it true that predicate coverage for the first predicate will also subsume predicate coverage for the second predicate?
a) True
b) False

Answer: b) False


Q6. How many test cases will be needed for clause coverage for the second predicate if we explicitly count the true and false values for each clause?
a) Two test cases.
b) Four test cases

Answer: a) Two test cases.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment


Q7. State true or false: The set of test case inputs {(x=5,y=3),(x=4,y=6),(x=5,y=6)} will satisfy clause coverage for the second predicate.
a) True
b) False

Answer: a) True


Q8. State yes or no: The set of test case inputs {(x=5,y=3),(x=4,y=6),(x=5,y=6)}
a) Yes
b) No

Answer: a) Yes


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment


Q9. How many test cases are needed for satisfying RACC for all the clauses for the second predicate?
Only one test case

a) Two test cases
b) Three test cases
c) Five test cases

Answer: b) Three test cases


10. State true or false: The set of test case inputs {(x=4,y=6),(x=6,y=4),(x=4,y=5)} satisfy RACC for the second predicate.
a) True
b) False

Answer: a) True


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment

All weeks Software Testing: https://progies.in/answers/nptel/software-testing

More Solution of NPTEL: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 6 Assignment