Software Testing NPTEL Week 8 Assignment

                     

Course Name: Software Testing

Link to Enroll: Click here

These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment


Q1. Consider the regular expression (a+b)⋅(a+b)∗ over the alphabet Σ={a,b}. Which of the following options represents a list of words generated by this regular expression?
a) ab,a,aab.
b) abab,babab.
c) aaa,bbb.
d) All of the above.

Answer: d) All of the above.


Q2. For the same regular expression (a+b)⋅(a+b)∗ , which of the following options represents the language corresponding to the regular expression?
a) The language is the set of all words over a and b at have at least one a and at least one b in them.
b) The language is the set of all words over a and b that have at least one a or at least one b in them.

Answer: b) The language is the set of all words over a and b that have at least one a or at least one b in them.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment


Q3. While parsing a program to extract syntactic information, which of the following defines how characters form tokens?
a) Regular expressions.
b) Context-free grammars.
c) Context-sensitive grammars.
d) The normal form of the grammar.

Answer: a) Regular expressions.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment


Q4. Consider the context-free grammar given by G=(N,T,P,S) where N={S,X},T={a,b},P={S→aXb,X→ab}. Which of the following is the language generated by this grammar?
a) The language generated by G is {w|w=aabb}.
b) The language generated by G is {w|w is of the form anbn,n≥1}

Answer: a) The language generated by G is {w|w=aabb}.


Q5. State yes or no: Is the ground string in mutation testing the same as the program under test?
a) Yes.
b) No.

Answer: a) Yes.


Q6. Which of the following is a mutant that can be killed by any test case?
a) Dead mutant.
b) Equivalent mutant.
c) Trivial mutant.
d) Idempotent mutant.

Answer: c) Trivial mutant.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment


Q7. Suppose a decision statement like if (x < 0 && z == 5) is mutated to get if (x > 0 && z == 5) then it is an example of which kind of mutation operator?
a) Replacing a logical operator.
b) Replacing a relational operator.
c) Replacing a decision statement.
d) Replacing a condition statement.

Answer: b) Replacing a relational operator.


Q8. As per the lectures, replacing a particular assignment statement with a statement like failOnZero() is an example of a mutation operator applied at which of the levels in testing?
a) Program level.
b) Integration level.
c) Statement level.
d) De-bugging level.

Answer: b) Integration level.


Q9. A programmer decides to save time and apply two or three mutation operators together to increase the chances of finding many errors together. Is this considered to be a useful strategy in mutation testing?
a) Yes, it will find many errors early.
b) No, mutation operators work best when applied one at a time.

Answer: b) No, mutation operators work best when applied one at a time.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment


Q10. State true or false: Mutation testing can be used to show that a program behaves identically when a particular operation is replaced or removed.
a) True.
b) False.

Answer: b) False.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment

All weeks Software Testing: https://progies.in/answers/nptel/software-testing

More Solution of NPTEL: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first.


These are Answers for Software Testing NPTEL Week 8 Assignment